Известие

Collapse
No announcement yet.

145 1.4TS 98` - От какво зависи колко бързо качва обороти?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 145 1.4TS 98` - От какво зависи колко бързо качва обороти?

Здравейте.
    Поздравявам Ви за форума, супер е. Потърсих, но не можах да намеря инфо за оборотите на 145 1.4TS 98`. Значи от какво точно зависи колко бързо ще се вдигнат оборотите като настъпиш педала на газта? На реното обикновено като пипнеш педала и веднага качва на 3-4к оборота, а Алфата е по-мудна, `що така? Иначе за вървежа е на 6 + просто малко бавно качва оборoтите, като се изфорсира малко и тръгва много рязко и след това още повече върви. Някво логично обяснение?! От ремък ли е, от какво?
    Благодаря. (Не съм състезател и не карам бързо Просто ме шашка това, мисля че по-бързо трябва да качва обороти.)
    Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Доста често колеги с предишни коли предимно Рено забелязват това. Няма проблеми просто макс. въртящ момент(това дето движи колата ) е около 3000 об/мин за Рено 19 примерно, а за Алфата ти е 4600 - направи си сметка кога кое колко ще върви
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

едното е 8 клапаново другото е 16 клапаново
      едното спира да върви около 5000RPM а другого от там започва да върви
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Благодаря, значи е нормално да качва малко бавно оборотите и като ги качи тогава да върви? Иначе старта е доста бърз, просто форсирането става по-бавно. Иначе при реното на майка ми (Клио) доста бързо качва на 3-4-5000 оборота , но то е доста по-бавно (75hp) Но не е там въпроса.
        Благодаря Ви пак

Comment

Да. Точно така е както казват колегите по-горе. В ниските я няма никва.... прескочи ли ги обаче, високите си ги катери с лекота и доста по-живо. Ренцето не ти ли се струва вече.... с дръпната ръчна
          ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
          sigpic
          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Да. Определено ТенкЮ пак

Comment

Working...
            X